Родичі, які відвідують церемонію поховання

Необхідні документи

  1. Закордонний паспорт
    1. Вимоги до закордонного паспорту :
    2. термін дії закордонного паспорту має становити мінімум 3 місяці після кінцевої дати терміну дії візи;
    3. якщо у особи декілька дійсних паспортів, при поданні клопотання потрібно пред’явити усі дійсні закордонні паспорти;
    4. як правило, закордонний паспорт або паспорти залишаються у посольстві на весь термін розгляду клопотання, однак при бажанні заявник може забрати паспорт або паспорти на час розгляду клопотання після подання клопотання.  Для цього паспорт або паспорти потрібно знову подати у посольство не пізніше 12:00 у назначений день отримання відповіді.
  2. Медична страховка
    1. Медичну страховку можна оформити у будь-якій страховій фірмі. Вимоги до медичної страховки:
    2. територія покриття страховки – усі Шенгенські країни;
    3. сума покриття страховки – мінімум 30 000 євро;
    4. термін дії страховки має відповідати терміну запитуваної візи.
  3. Державне мито
    1. Для громадян України державне мито за розгляд візового клопотання складає 35 євро (клопотання розглядається протягом 10 календарних днів). Термінова віза (клопотання розглядається протягом 3 робочих днів) – 70 євро.
    2. Державно мито можна сплачувати:
      1. у валюті євро, готівкою, при поданні клопотання;
      2. безготівково на банківський рахунок Міністерства фінансів Естонії. Більш детальну інформацію можна отримати тут.
    3. Згідно «Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз» державне мито не стягується з дітей віком до 18 років і дітей віком до 21 року, які знаходяться на утриманні, інвалідів, пенсіонерів та ще деяких категорій осіб, також для деяких категорій термінова віза за вартістю нетермінової. Більш детальну інформацію можна отримати тут.
  4. Фотографія
    1. Фотографію потрібно наклеїти на візову анкету. Вимоги до фотографії:
      1. розмір фотографії 3,5 х 4,5 см;
      2. 70-80% лиця на фотографії;
      3. кольорова фотографія, на світлому однотонному фоні;
      4. зображення особи в анфас, у нейтральному виразі обличчя, з відкритими очима і закритим ротом, без головного убору;
      5. окуляри на фотографії дозволені при умові, що крізь них чітко видно очі, вони не закривають лице, та не відблискують світло. Тоновані окуляри дозволені лише у разі обґрунтованого медичного показання;
  5. Візова анкета
    1. У 34 пункті візової анкети необхідно зазначити місце перебування в Естонії (адреса та назва, у разі проживання у готельній установі). Якщо місце перебування в Естонії надає приватна особа, необхідно вказати ім’я та дані особи. Бажано вказувати ім’я латинськими буквами, згідно зразку написання у паспорті цієї особи.
    2. Візову анкету також можна заповнити в Інтернеті.
  6. Документи, що підтверджують мету подорожі
    1. Офіційний документ, який підтверджує факт смерті (свідоцтво про смерть, медична довідка про смерть), а також підтвердження родинних чи інших зв’язків заявника та померлого;
  7. Довідка з місця роботи
    1. Довідка повинна обов’язково містити наступні дані:
      1. посада;
      2. термін роботи на даній посаді (якщо встановлено трудовим договором – також кінцева дата);
      3. сума заробітної плати за останні 6 місяців;
      4. підтвердження збереження посади.
    2. Якщо сума заробітної плати є недостатньою для даної поїздки, або заявник не може чи не бажає пред’явити таку довідку, необхідно пред’явити додаткові документи, що підтверджують фінансову забезпеченість та намір повернення в Україну. Більш детальну інформацію про підтвердження наявності фінансової забезпеченості та наміру повернення можна отримати тут.
    3. Для осіб, що не працюють, замість довідки:
      1. пенсіонери – пенсійне посвідчення;
      2. школярі та студенти з 15 років – довідка з місця навчання, що підтверджує факт навчання даної особи у даному учбовому закладі, дані щодо курсу/класу та спеціальності.
    4. Особам з 18 років потрібно додатково пред’явити документи, що підтверджують наявність фінансової забезпеченості (наприклад, гарантійний лист та довідка з місця роботи одного з батьків, або обох батьків). Більш детальну інформацію про наявність фінансової забезпеченості можна отримати тут.
    5. підприємці (ПП та СПД) – копія свідоцтва про реєстрацію та  документи, що підтверджують доходи за останні мінімум 6 місяців;
    6. інші особи, що не працюють – документи, що підтверджують наявність необхідних для подорожі фінансів та намір повернення в Україну. Більш детальну інформацію про підтвердження наявності фінансової забезпеченості та наміру повернення можна отримати тут.
  8. Підтвердження наявності транспорту
    1. Для підтвердження наявності транспорту приймаються наступні документи:
      1. квитки або бронювання квитків в обидві сторони на громадський транспорт (літак, автобус, потяг);
      2. у випадку використання власного автотранспорту – запланований маршрут, копія техпаспорту та водійських прав. Якщо заявник не є власником автотранспорту – також копії документів, що підтверджують право використання  автотранспорту;
      3. у випадку використання іншого автотранспорту – запланований маршрут та дані щодо автотранспорту.
  9. Підтвердження проживання
    1. Для підтвердження наявності місця проживання в Естонії приймаються наступні документи:
      1. Підтвердження бронювання місця проживання (готель, мотель, хостел, апартаменти і т.д.)
      2. Письмове підтвердження від особи, що надає житло, про надання заявнику права користування житлом на час його перебування в Естонії. Таке підтвердження має містити наступні дані:
        1. дані особи, що надає житло (ім’я та прізвище, особистий код),
        2. дані житла (точна адреса),
        3. підстава користування житлом (власник, орендатор і т.д.),
        4. термін, на який надається право користування житлом.

Обов’язкова додаткова інформація: