Eesti kodanik ja kehtiva elamisloaga välismaalase passi omanik! Kui oled Ukrainas või Ukrainast naastes sattunud hädaolukorda, siis helista ööpäevaringsele hädaabinumbrile +372 5301 9999 või kirjuta [email protected].

Eesti saatkond Kiievis menetleb viisataotlusi erandkorras reisijatele

Seoses COVID-19 pandeemiaga on kolmandate riikide (sealhulgas Ukraina) kodanike sisenemine Schengenisse piiratud. Eesti saatkond Kiievis ei menetle hetkel Schengeni viisa taotlusi.

Erandkorras menetletakse alljärgnevate isikute viisataotlusi, sh D viisade taotlusi:

  • kes on vahetult seotud kauba ja tooraine transpordiga, sealhulgas kauba või tooraine laadimisega seotud isik;
  • kes on Eestis asuvate välisriikide diplomaatiliste esinduste või konsulaarasutuste töötaja või tema perekonnaliige või rahvusvahelise sõjalise koostöö raames Eestisse saabuv välismaalane;
  • kes osutab tervishoiuteenuseid või muid hädaolukorra lahendamiseks vajalikke teenuseid;
  • kes on vahetult seotud rahvusvahelise kauba- ja reisijateveoga, sealhulgas rahvusvahelist transpordivahendit teenindav meeskonna- või laevapereliige ja transpordivahendil remondi-, garantii- või hooldustöid tegev isik;
  • kelle Eestisse saabumise eesmärk on seotud elutähtsa teenuse toimepidevuse tagamisega;
  • kelle Eestisse saabumine on seotud Eestis tegutseva ettevõtte seadme hooldamise, remondi-, garantii- või info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alase tööga, kui see on vajalik ettevõtte tegevuse tagamiseks.

Erandkorras menetletavate viisataotluste vastuvõtmine Ukrainas toimub ainult Eesti saatkonnas Kiievis aadressil Puškinska 43b, vajalik on eelregistreerimine internetis.