Довгострокова національна віза D

Довгострокова національна віза D

NB! Іноземець має право працювати в Естонії якщо його короткотермінова робота зареєстрована в Департаменті поліції и прикордонної охорони

Для легального перебування на території Естонії з метою короткотермінового працевлаштування Вам необхідно подати документи або на Довгострокову національну естонську візу (категорія D) – у разі короткотермінової роботи (від 90 до 365 днів перебування протягом 1 року ), або на Дозвіл на проживання для роботи (на більш довгий термін).

Максимальний термін перебування в Естонії на підставі національної візи категорії D – 548 днів протягом 2х років.  

Довгострокова віза (категорія D) передбачена для:

  • навчання
  • роботи (працевлаштування)
  • підприємницької діяльності
  • лікування
  • почесних консулів Естонії
  • акредитованих при МЗС Естонії журналістів, що представляють іноземні ЗМІ
  • членів сім’ї вищезазначених категорій (чоловік/дружина, неповнолітні діти).

Довгострокова віза (категорія D) не передбачена для стандартних короткотермінових ділових/службових поїздок.

Прийняття візових клопотань здійснюється в Посольстві Естонської Республіки в Києві по вул. Пушкінській 43Б. виключно за попередньою реєстрацією за посиланням.

Для груп від 5 до 10 осіб можлива попередня реєстрація за телефоном +380 (44) 590 24 40 (09:00 – 12:00, 14:00 – 16:00)

УВАГА! З 19.12.2019 до 01.01.2020 Консульський відділ працює БЕЗ прийняття (не приймаються будь-які клопотання, не видаються готові документи без попереднього призначення дати отримання).

Клопотання розглядається протягом орієнтовно 10 календарних днів.

Необхідні документи:

Звертаємо Вашу увагу на те, що до подання Вами документів, Ваш естонський роботодавець має оформити «Реєстрацію короткотермінової роботи» в Департаменті Громадянства і міграції Естонії.

Сплатити державне мито за розгляд клопотання. УВАГА! Починаючи з 1 січня 2020 року розрахунок ГОТІВКОЮ НЕМОЖЛИВИЙ.

З 1 листопада 2019 року для всіх громадян держмито складає 80 євро за винятком:

  • дітей у віці до 6 років;
  • членів сімей громадян держав Європейського Союзу (у т.ч. Естонії), Європейської економічної зони або Швейцарської Конфедерації, які супроводжують громадянина ЄС або виїжджають до нього.

Державно мито можна сплачувати:

  • банківською карткою, яка містить чіп та має дозвіл на розрахунок у валюті у закордонному банку при поданні клопотання;
  • безготівково на банківський рахунок Міністерства фінансів Естонії. Більш детальну інформацію можна отримати тут. У випадку попередньої сплати, необхідно надати фінансовий документ, що ії підтверджує.

 УВАГА! У випадку відмови або неможливості надання візи, державне мито не повертається!

Закордонний паспорт

  • Вимоги до закордонного паспорту :
  • Термін дії закордонного паспорту має становити мінімум 3 місяці після кінцевої дати терміну дії візи;
  • Загальний термін дії паспорту не має перевищувати 10 років (подовжені паспорти не приймаються);
  • 2 повністю вільні сторінки, передбачені для віз (з надписом «ВІЗИ/VISAS»);
  • Якщо у особи декілька дійсних паспортів, при поданні клопотання потрібно пред’явити усі дійсні закордонні паспорти;
  • Як правило, закордонний паспорт або паспорти залишаються у посольстві на весь термін розгляду клопотання, однак при бажанні заявник може забрати паспорт або паспорти на час розгляду клопотання після подання клопотання.  Для цього паспорт або паспорти потрібно знову подати у посольство не пізніше 12:00 у назначений день отримання відповіді.

 Документ, що підтверджує мету довгострокового перебування: навчання, працевлаштування, підприємницька діяльність, підселення до близького родича (чоловік/дружина, неповнолітні діти), лікування.

Медична страховка

Медичну страховку можна оформити у будь-якій страховій фірмі. Вимоги до медичної страховки:

  • Територія покриття страховки – усі Шенгенські країни;
  • Сума покриття страховки – мінімум 30 000 євро;
  • Розмір франшизи не суттєвий;
  • Термін дії страховки має відповідати терміну запитуваної візи. У випадку багаторазової візи – страховка може бути пред’явлена на термін лише першої запланованої поїздки, для кожної наступної поїздки при перетині кордону потрібно мати нову страховку.

Фотографія

Фотографію потрібно наклеїти на візову анкету D. Вимоги до фотографії:

  • розмір фотографії 3,5 х 4,5 см;
  • 70-80% лиця на фотографії;
  • кольорова фотографія, на світлому однотонному фоні;
  • зображення особи в анфас, у нейтральному виразі обличчя, з відкритими очима і закритим ротом, без головного убору;
  • окуляри на фотографії дозволені при умові, що крізь них чітко видно очі, вони не закривають лице, та не відблискують світло. Тоновані окуляри дозволені лише у разі обґрунтованого медичного показання;

Заява-анкета

Необхідно заповнити латиницею на сайті, роздрукувати та поставити підпис.